Reguli Remy etalat

joaca remi online
Remy etalat se joaca foarte usor.

Jocul va incepe de la jucatorul cu 15 carti pe tabla , care este unul singur (restul jucatorilor au fiecare cate 14 carti pe tabla. Aceste incepe prin a decarta o carte pe suprafata de decartare. Cartea pe care acesta o decarteaza nu poate fi folosita de nici un jucator. Apoi vine randul urmatorului jucator sa traga o piesa din gramada inaltata, si apoi va decarta o carte.Tura oricarui jucator incepe prin a lua o carte si se termina prin a lasa o carte jos, astfel incat pe tabla sa fie cel mult 14 piese la terminarea turei. Intr-un joc de remy fiecare jucator urmareste un singur lucru : sa fie primul jucator care ramane fara carti in mana , cu exceptia ultimei carti cu care se va realiza inchiderea. Acest lucru se poate realiza aranjand cartile in formatii.

Formatiile pot fi :

  1. “suita” – cel putin 3 piese consecutive ca valoare si de aceeasi culoare. 1 poate fi folosit in formatie cu 2 si 3 (1-2-3) sau in formatie cu 12 si 13 (12-13-1), dar nu poate niciodata sa fie folosit in mijlocul unei suite (13-1-2).
  2. “terta” – cel putin 3 piese cu aceeasi valoare dar de culori diferite.

Jucatorul de remy trebuie sa urmareasca si numarul de puncte pe care le are. Daca are prea putine puncte , are sanse mari sa piarda jocul. Valoarea cartilor este urmatoarea :

Cartile de la 2 la 9 valoreaza 5 puncte fiecare

Cartile de la 10 la 13 valoreaza 10 puncte fiecare

1 in formatia (1 1 1 de culori diferite) valoreaza 25 de puncte fiecare

1 in formatia (1 2 3 de aceasi culoare) valoreaza 5 puncte fiecare

Joly valoreaza 50 de puncte

Atu-ul valoreaza 50 de puncte.

Click aici pentru a juca remi online